SEO (Optimalisatie)

Wil je hoog in Google? Dan moet je je website optimaliseren voor zoekmachines. Klinkt moeilijk, maar valt best mee. Buro Vijfhoek helpt je op weg.

Vindbaar zijn in Google

Om een idee te krijgen van hoe SEO werkt, moet je je Google voorstellen als een soort Tinder. Namelijk: zoeker zoekt iets in Google en voilà: een reeks websites biedt zich aan, stuk voor stuk strijdend om aandacht van de bezoeker. De volgorde van websites is niet lukraak: de show begint bij wat Google ziet als de hottest match en naarmate de lijst vordert wordt het steeds minder hot – volgens Google. Het hele punt van optimalisatie is dan ook: zorgen dat Google jouw website ziet als de beste match!

Het antwoord is dus SEO

Om aan deze strijd om de beste plek mee te kunnen doen, moet jouw website of webshop in goede conditie zijn. Google stelt namelijk bij elke zoekopdracht in the blink of an eye vast wat jij te bieden hebt en of dat het beste antwoord is. Hiervoor hanteert Google een zeer complex algoritme. SEO-specialisten weten welke variabelen er zo ongeveer meespelen in die formule. SEO betekent dan ook: optimaliseren van al deze variabelen. In de praktijk betekent dit dat je je website op inhoud, techniek en populariteit aantrekkelijk maakt. Zodat Google jou eruit vist op het moment dat het ertoe doet.

Advies en hulp van specialisten

Misschien wil je helemaal niet aan dit spelletje meedoen. Wellicht ga je liever adverteren in Google. Maar realiseer je dat je dan een waardevolle (maar niet dure) manier van marketing laat liggen. Klinkt SEO als heel moeilijk of in elk geval als een hoop werk? Laat Buro Vijfhoek je dan op gang helpen. We kunnen je op meerdere manieren van dienst zijn. Zo kunnen we je website technisch verbeteren. (Als je je website door ons hebt laten maken kun je dat dus meteen afvinken). Maar ook qua content (inhoud) kan Buro Vijfhoek je van dienst zijn, bijvoorbeeld met SEO-teksten, advies of blogs.

Samen koffie drinken?

SEO is niet moeilijk, maar het kost wel werk en tijd. Interesse om dit lekker aan ons uit te besteden? Kom eens vrijblijvend een bakkie doen, dan bespreken we de mogelijkheden.