DutchEnglish

Dit is waarom WordPress nog steeds de beste keus is

Zeg je website, dan zeg je WordPress. Maar waarom WordPress? Wat maakt WordPress nou zo immens populair? En belangrijker nog: is het wat voor jou? Buro Vijfhoek legt je in 9 keiharde redenen uit waarom WordPress nog steeds jouw #1 zou moeten zijn.
Dit is waarom WordPress nog steeds de beste keus is

Inhoudsopgave

Dit is waarom WordPress ook op jouw verlanglijstje zou moeten staan:

1. Welkom bij het meest gebruikte systeem ter wereld

Meer dan 40 procent van alles websites op de wereld draait op WordPress. 40%! Dat betekent dat een op de vier websites die jij bekijkt, gemaakt is met WordPress. Niet normaal, toch? Je vraagt je af waarom WordPress niet gewoon WorldPress heet. (Maar die url was waarschijnlijk al vergeven, destijds…)

Ook de grote jongens weten WordPress te vinden. Zo draait The White House website op WordPress, evenals Playstation Blog, Sony Music, The New York Post, The voice of Holland, NRC next, Mercedes, Radio 538, BBC America, Vogue, Facebook Newsroom, en ga zo maar door. En vergeet de vele webshops niet! (Bata, Protest, Huru, Root science, Tom Chalky enz. enz.)

Er is een reden waarom WordPress zoveel gebruikt wordt. WordPress is een van de betere, zo niet het beste systeem om een veilige, snelle en supermooie website of webshop mee te bouwen. En hoe dat precies zit, dat lees je hieronder.

2. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het kan met WordPress

WordPress is open source software. Dat betekent dat iedereen op deze aardbol toegang heeft tot de code en daar nieuwe plug-ins (extra opties) voor kan ontwikkelen. Bijvoorbeeld om WordPress nog handiger, sneller, veiliger en mooier te maken. Zo zijn er plug-ins om afspraken te kunnen boeken op je website, om hackers buiten de deur te houden, plug-ins voor fancy infographics, voor Insta galerijen, voor nieuwsbrieven, enzovoorts.

De markt met plug-ins is ongelooflijk groot: meer dan 60.000 plug-ins! Dat kom je nergens anders tegen. Dit sterrenstelsel aan opties zorgt ervoor dat WordPress websites en webshops naar élke wens en op elke maat gemaakt kunnen worden. Je kunt het dus zo gek niet bedenken, of het kan met WordPress.

3. Met WordPress kan iedereen zonder kennis van code aan de slag

Geen verstand van html of code? No worries, met WordPress kan iedereen uit de voeten. In de basis is het systeem heel makkelijk. Wil je bijvoorbeeld gaan bloggen, dan kun je meteen aan de slag in de handige (Word-achtige) editor van WordPress. Plaatje erbij en je pagina is klaar om te publiceren.

Is je website meer dan een blog, dan openbaart zich de glimmende schat aan duizenden en duizenden thema’s en plug-ins. Upload en activeer zo’n plugin, draai nog een beetje aan de instellingen en voilà:, je hebt ineens een slick boekingsformulier of een mooie product page.

Eerlijk is eerlijk: het kost wel wat werk om een WordPress website zelf te bouwen. En er is zóveel mogelijk – waar te beginnen? Dat is waarom WordPress websites en webshops vaak gebouwd worden door designers. Heb je dus niet veel tijd of word je al nerveus bij de gedachte aan zoveel opties, laat je WordPress website dan lekker bouwen.

4. WordPress is in principe gratis

Misschien een beetje goedkoop om deze te noemen. Maar het is wel een belangrijke reden. Gratis is immers aantrekkelijk voor iedere ondernemer die op de kleintjes moet of wil letten.

WordPress software kun je voor niks downloaden. Bovendien zijn veel van de talloze WordPress thema’s, plug-ins en pagebuilders vaak gratis beschikbaar. Op een klein geldje voor webhosting en een domeinnaam na bouw je dus voor niets je eigen website of webshop. Ook als je een WordPress website laat bouwen kun je nog steeds voordelig uit zijn met WordPress. WordPress bouwers beschikken immers ook over deze enorme markt aan bouwelementen.

5. WordPress is SEO-vriendelijk

SEO, ofwel: zorgen dat je hoger komt in Google, is iets waar je anno nu niet meer omheen kunt. Verschillende plug-ins zoals die van Yoast en Rank Math maken SEO een stuk makkelijker in WordPress. Zo kun je elke pagina eenvoudig optimaliseren aan de hand van de tips, checks en suggesties van de SEO plug-in. Kind kan de was doen!

6. WordPress is responsive

De tijd dat we met z’n allen achter de PC zaten is voorbij: met de komst van de smartphone is het gros van de mensheid naar een kleiner schermpje verhuisd. Gemiddeld bekijkt meer dan 65% van jouw bezoekers je website op een telefoon. Belangrijk dus dat je website er op mobiel minstens zo aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk uitziet als op desktop. En dat is dan ook waarom WordPress bij ons zo goed ligt: elk modern thema en elke pagebuilder in WordPress ondersteunt responsive webdesign. Een beetje finetunen en het ziet er op mobiel meteen goed uit!

7. Hulp is altijd nabij

Omdat de hele wereld ermee werkt is er in de loop van de tijd een zeer groot (maar gestructureerd) supportsysteem voor WordPress gebruikers gegroeid. Online handboeken, artikelen, forums, FAQ’s: onder de officiële vlag van WordPress is er enorm veel hulp te vinden. Zelfs voor de Nederlandse gebruiker is er een uitgebreid WordPress supportsysteem. En dan hebben we het nog niet eens over de talloze andere websites en blogs met manuals, tips en tricks! Waarom WordPress

8. Je favoriete tools en apps eenvoudig geïntegreerd in WordPress

Nog een reden waarom WordPress zo lekker aanslaat bij gebruikers: de compatibiliteit met apps, tools en programma’s. Gebruik je een betaalprovider, software voor e-mailmarketing, Google Ads of wat dan ook? No problem, er is altijd wel een WordPress plug-in die jouw favoriete tool in je website integreert.

9. WordPress is toegankelijk voor iedereen

WordPress is inmiddels in 169 talen vertaald. Grote kans dat jouw taal daartussen zit;) Dat is één reden waarom WordPress zich goed toegankelijk mag noemen. Maar ook voor mensen met een zintuigelijke of lichamelijke beperking werkt WordPress aan toegankelijkheid. Dat wil zeggen: iedereen die een computer (aangepast of niet) kan bedienen, moet goed uit de voeten kunnen op WordPress websites. Zowel aan de voorkant (als bezoeker), als aan de achterkant (als website-eigenaar of beheerder). En dat doet WordPress goed.

En dat zijn dus 9 keiharde redenen waarom WordPress nog steeds bovenaan je verlanglijstje zou moeten staan!

Waarom WordPress uitstellen? Begin vandaag nog

Eigenlijk kunnen we nog wel een stuk of 10 redenen noemen waarom WordPress zo’n geweldig systeem is. En ja, natuurlijk heeft WordPress ook een vrachtlading aan nadelen. Maar die vallen dan toch weer in het niet bij die voordelen… Kortom, wíj waren al lang om, hopelijk jij nu ook! Mocht je na het lezen van dit artikel meteen de behoefte voelen om een nieuwe website in het leven te roepen, laat dan zo’n mooie WordPress website of webshop bouwen. Wij helpen je daar graag bij.

Deel dit bericht